Mikä NAME?


NAME on Suomen ja Yhdysvaltain välillä liikkuvien aikuisten verkosto. Mukana olevien suhde Amerikkaan on syntynyt matkailun, opiskelun, työn, perhe- tai kulttuuristen syiden kautta. Toiminta on kaikille avointa, eikä vaadi liittymistä. NAME järjestää tapahtumia pääkaupunkiseudulla ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös muualla.
NAME eli alkuperäisnimeltään Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto on perustettu vuonna 2013. NAMEn toimintaan voit tutustua blogistamme.

Ota yhteyttä: namerikka@gmail.com

Ulla Alakangas, 35, on Stilettikorkokanta- ja 50 State Puzzle -blogeista tuttu matkabloggaaja, joka karkaa muotiin ja reissaamiseen liittyvien harrastusprojektien innoittamana Yhdysvaltoihin yhdestä kolmeen kertaan vuodessa. Opiskelujen myötä Ulla on asunut hetken aikaa New Yorkissa ja tehnyt matkailun liikkeenjohdon opintoihin liittyviä työharjoitteluja Floridassa. Ulla on ollut perustamassa NAME-verkostoa Helsinkiin ja sitä edeltänyttä ”OSAY Hit the City” –toimintaa Ouluun, joissa molemmissa USA:han tavalla tai toisella linkittyneet ihmiset ovat voineet kohdata toisiaan.


Kirsi Rutonen, 41, on kokenut USA-roadtrippaaja, jolla on plakkarissa yli 140 000 ajokilometriä ja 50 nähtyä osavaltiota. Suosikkikohteikseen Kirsi listaa länsirannikon kansallispuistot ja kaupungeista New Yorkin. Kokenut projektipäällikkö kansainvälistää päivätyössään suomalaisnuoria, kirjoittaa USA-aiheisia matkailuartikkeleita SAM-jäsenlehteen ja rakastaa merta. Kirsi on ollut perustamassa NAME-verkostoa Helsinkiin vuonna 2013.


Sanna Kanninen, 38, on Helsingissä asuva matkabloggaaja, maailman ympäri matkaaja, digitaalisen markkinoinnin päällikkö, freelance AD-sisällöntuottaja ja meikkitaiteilija. Intohimoinen tekijä, jonka löytää töiden välistä useasti reissun päältä suurkaupungeista tai rantahiekalta palmujen alta. Sanna on viettänyt paljon aikaa Kaliforniassa ja nimeääkin Los Angelesin suosikikseen. Hän on julkaissut sieltä myös sähköisen matkaoppaan Siveltimellä-blogiin. Sanna on ollut NAME-verkoston aktiivijäsen aina ensimmäisestä tapahtumasta lähtien.

Sannan julkaiseman Los Angeles -matkaoppaan voit ladata täältä


Ville Markus, 24, on ollut NAMEn toiminnassa mukana vuodesta 2014. Ville Markuksen työ- ja vapaa-aika ovat vahvasti sidoksissa Yhdysvaltoihin, jossa hän on asunut lyhyehköjä periodeja muun muuassa New York Cityssä, vapaaehtoistyötä tehden. Hän sanookin New Yorkin olevan juuri sellainen kaupunki, jossa hän itsensä näkisi asumassa, jos muuttaisi Yhdysvaltoihin jälleen tulevaisuudessa. Tähänastisiksi suosikkimatkakohteikseen USA:ssa Ville Markus nimeää Los Angelesin ja Honolulun.

Katso tästä New York -aiheinen mainosvideo, jonka pääroolissa Ville Markus on.